Tilbake

Historisk og ettertraktet fiskevald i Stjørdalselva

Du står i elva og storlaksen har bitt på, og du glemmer tid og sted. Det er deg, laksen og lukten av sommer.

TILRETTELAGT: 18 navngitte pools, og en strekning på 6,5 km på begge sider av elven gir forutsetninger for god fiskelykke på alle vannstander.
ELVA TIL RÅDIGHET: Vi legger opp slik at du skal få mest mulig tid i elva.
FOTOGRAFIET: Vi dokumenterer fangsten før laksen skånsomt slippes ut.

På ærverdige Renå Gård kan du oppleve en legendarisk dag i lakselordens fotspor. Lange tradisjoner videreføres med stolthet. Vertskapet legger til rette på fiskerens premisser. Våre vald står til din rådighet, og her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Kost og losji er en del av din pakke. Elva slynger seg nedover dalen, og den glitrer i sin prakt. Laksen hopper og pirrer fiskelysten rett nedenfor den historiske gården du bor på. Du kan høre plaskene mens du nyter en god kaffe på altanen før fisketuren starter. Våre dyktige og erfarne fiskeguider står klare for deg. Men det beste av alt er opplevelsen av å stå i elva. Høre vannet sildre, se solen gå ned eller stå opp. Kjenne regnet tromme i takt med hjertet som banker i spenning. Følelsen av å ha storlaksen er ren bonus når du står her fri for hverdagslig stress og jag. Dette er meditasjon. Her lades batteriene. Finn din pool, velg din flue.

Våre guider vet hva dagens laks biter på. Hos oss er dessuten bærekraftig fiske viktig, vi foretrekker ofte ”catch and release”. Etter fotografering av deg og fangsten, slipper vi gjerne laksen tilbake i elva. Som laksefisker hos oss, gjør vi det vi kan for at din opplevelse skal bli den aller beste. Et eventyr du ønsker å vende tilbake til. Velkommen til Renå Gård!

Etter frokost møter vi vår guide for dagen, og strategien for dagen blir lagt. Informasjon om vannstand og andre viktige forhold blir gitt, og rotasjonsskjema i forhold til pooler og hvem som fisker hvor blir bestemt. 

Hvilke fluer egner seg best i dag? Spenningen stiger!  For noen faller valget på en Pathakorva, for andre blir en Shrimp Fly knyttet på. Fiskere stiller seg i sine tildelte pools med navn som Purgatory, Hell, og andre skrekkinngytende begreper. Er flua riktig? Bør man bytte line? Står man plassert på riktig sted? Dersom ingen ting skjer må man vurdere å gjøre noen forandringer. Da er gapahuken velegnet for å kunne bytte flue og line, uansett vær. Og hvordan går det med de andre? Det napper! Nå gjelder det å holde hodet kaldt! Og noen ganger er det faktisk størrelsen som teller! Fisken fotograferes og slippes tilbake. Fisket i Renå skal være bærekraftig!

Middag spiser vi tidlig, gjerne rundt kl. 15.00. Dette for å kunne utnytte dagen maksimalt. Praten går over ekte, trøndersk husmannskost. Hvem har fått den største fisken? Den var uansett ikke så stor som den som glapp! 

Etter middag blir det nok en tur i elva. Her gjelder det å få mest mulig ut av denne flotte dagen. Kveldsmat er siste stopp før sengen kaller. Og mens veggene hvisker om engelske lorder og laksefiske i en fordums tid, sovner man til bruset fra elva som aldri helt slipper taket.

Litt fakta om Renå:

  • Fisket skjer i 18 navngitte pools på en 6,5 km lang strekning på begge sider av elven.
  • 8 båter er strategisk plasserte langs strekningen, og frakter deg over elva om det behøves. Vading kan være nødvendig, og vi anbefaler vadebukser/støvler. Strekningen er ypperlig for flue, men det er også tillatt med spinn med sluk som agn. Fisket på Renå har i de senere år vært veldig bra. Gledelig nok har gjennomsnittsvekten i hele elva økt. Et aktivt arbeid med stadig utsetting av yngel, gjør at Stjørdalselva går en lys fremtid i møte. For å sikre dette foretrekker vi derfor at det fiskes etter ”catch & release” metoden.
  • En guide inngår i pakken pr gruppe. Ønskes flere guider, kan dette ordnes. Vi anbefaler å bruke 13-15 fot tohåndsstang og liner av ulike typer. Det finnes en del utstyr tilgjengelig på gården dersom man skulle mangle noe. Vi har også flytevester til utlån. Det er en fordel å kunne beherske speycast, eller underhåndskast som det også kalles. Gården, hvor den gamle Engelskbygningen er hovedbygningen, ligger midt på strekningen. Det er gangavstand til enkelte pooler og det arrangeres en kort biltur til de øvrige.
  • Overnattingsfasilitetene er fordelt på to bygninger. Alle måltider serveres i Engelskbygningen. I Engelskbygningen finnes også 6 soverom, og det tilhørende annekset har ytterligere 4 soverom.
  • Det serveres i all hovedsak tre måltider pr dag, frokost, middag og kveldsmat. Vi har personale på plass som tilbereder måltidene.
  • Renå Gård ligger ca 30 min fra Trondheim lufthavn Værnes.

Les mer om laksefiske ved Renå gård på disse sidene.